Masters Finals

Sportbowling Tour Master Finales 2018/2019

De Master finales worden gespeeld op zondag 26 mei 2019 vanaf 9:30 uur.

De master finales worden dit seizoen dus op 1 dag gespeeld en niet zoals voorheen na de laatste tourstop. De locatie alsmede het format wordt in een later stadium bekend gemaakt.
Voor de Master Finales plaatsen zich Minimaal de volgende spelers, op basis van behaalde tourpunten van de 6 hoogste tourstops uit het tourklassement:
• Top 17 heren
• Top 5 dames
• 2 Beste jeugdspelers Jongens (buiten de top 17 heren)
• 2 Beste jeugdspeelsters Meisjes (buiten de top 4 dames)
Elk van deze finalisten (totaal 26 spelers) moet dus tenminste 6 van de 10 stops hebben gespeeld om in de Sport Bowling Tour Master finales in actie te mogen komen.

Indien een speler niet kan spelen in de Master finales, om welke redenen dan ook, wordt hij/zij vervangen voor een volgende speler/ster uit het klassement. Bij niet spelen vervalt automatisch het recht op prijzengeld voor de Master finales. (No show-No money) Let wel; Indien er een jeugdspeler zich plaatst via de top 17 heren of via de top 5 dames, dan plaatst de volgende jeugdspeler zich voor Masters finale step 1 als heer nr.17 of dame nr.5. De overige heren en dames in hun klassement schuiven hierdoor automatisch 1 plaats omhoog in het klassement.